Broskyňová torta so šumienkou (fotorecept)

Autor receptu: anija1926

Veľmi rýchle a ovocné osvieženie v podobe broskyňového zákusku.

16
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tortovú formu si vymastíme masťou a vysypeme múkou. V jednej miske si vyšľaháme bielky. V druhej si vyšľaháme cukor s vajciami pridáme olej vodu múku s PDP. Nakoniec jemne vmiešame bielka do zmesi vajec, cukru,.....Pečieme v rúre 25 minút 180 °C.
  2. Po vychladnutí, korpus natrieme lekvárom. Ja som použila marhuľový (iný nebol). Ďalej si spravíme krém. V jednej miske si vyšľaháme šľahačku. V druhej si vyšľaháme smotanu a práškovým cukrom. Šľahačku jemne vmiešame do zmesi cukru a kyslej smotany. Natrieme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Nakrájané ovocie uložíme na tortu. Spravíme si želatínu s vody a zlatého klasu, toto dáme prevariť na šporák. Potom dáme hrniec preč a pomaly doň primiešavame šumienku. Necháme vychladnúť. Na koláč ju dávame letnú. A znovu vložíme do chladničky. Tento koláč bol sladko kyslastý. Ak ho chcete sladší môže sa pridať 100 g kryštálového cukru k vode a zlatému klasu. Ale aj bez cukru to bolo úplne úžasné.