Broskyňová polievka (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Na letné dni:)
3-4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Broskyne umyjeme,prekrojíme na polovice, vykostkujeme a dáme do vody zmiešanej s cukrom variť.
- Uvarené broskyne vyberieme a pretrieme ich cez sito do vývaru.
- Z masla múky urobíme svetlú zápražku,zalejeme ju smotanou a prevaríme(zhustne)(Môžme ju rozriediť aby bola hladká alebo ju potom precediť cez sito:)
- dáme ju do polievky,prichutíme citronovou šťavou a podľa potreby dáme ešte cukor(ja nedávam).
- Ak máme veľké hrudky zo zápražky tak len jednoducho cez sitko pretrieme na hladko.
- Polievka najlepšie chutí studená môžme ozdobiť broskynami:)
|