Brokolicové lasagne s cuketou (fotorecept)

Autor receptu: majho

4
porcie
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Brokolicu očistíme a uvaríme v slanej vode. Po uvarení dáme do misky a popučíme, pridáme syr Lučina (ja som použil 3 balenia á 62,5g), parmezán 40g, vajce, postrúhame strúčiky cesnaku a okoreníme. Všetko premiešame na kašu.
  2. Do druhej misky si zmiešame pasta arabiata s bazalkou (dá sa nahradiť paradajkovou šťavou s bazalkou) s paradajkovým pretlakom. Vymastíme zapekaciu misu olivovým olejom. Trúbu vyhrejeme na 180°C. Prvú vrstvu dáme zmiešanú arabiata šťavu, na to poukladáme lasagne (lasagne nepredvarujeme, len ich dáme od seba aby sa nedotýkali oni sa zväčšia a takto sa nezvlnia), vrstvu brokolicovej pasty, na kolieska nakrájanú ošúpanú cuketu. Zase dáme vrstvu arabiata šťavy, len aby sme vyplnili priestor medzi cuketou. Na to poukladáme lasagne, a takto pokračujeme ďalej.
  3. Ak vám zostane šťava arabiata nič sa nedeje, dáte ju navrch, mne ostala brokolicová pasta tak tú som dal navrch, posledné lasagne sa musia niečim prikriť, takže dáme poslednú vrstvu a posypeme ostávajúcim parmezánom. Prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na cca 40 min.
  4. Dobrú chuť :)