Bravčový paprikáš so šampiňónmi /fotorecept/

Autor receptu: misqs17

Paprikáš mám rada na všetky spôsoby, toto je jeden z nich ako robím ja :)

3-4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibulu si nakrajame nadrobno a na oleji osmazime do sklovita. Pridame na male kocky nakrajane bravcove maso a dusime pokial maso nie je cele biele. (cca. 4-5minut)
  2. Ked je masko biele, pridame sol, cmk, kmin a cervenu papriku, poriadne premiesame.
  3. Zalejem cca. 2,5 - 3 dcl vody a privedieme do varu. Dusime pod pokrievkou priblizne 15 minut. Medzitym si ocistime sampinony a nakrajame na drobno.
  4. Ked je masko podusene, pridame sampinony a dusime dalsich cca 7 minut. Medzitym si pripravime smotanu, do ktorej primiesame muku ( vymiesame do hladka).
  5. Pripravime smotanu, do ktorej primiesame muku ( vymiesame do hladka). Ked to vyzera priblizne takto, smotanu prilejeme k masku.
  6. Dokladne premiesame a privedieme do varu.
  7. Nechame prejst varom 4-5 minut a odstavime. Podavame najlepsie s domacimi haluskami, ale ja pouzivam cestoviny - kolienka. :) Bru chut