Bravčové zvitky plnené praženicou
Autor receptu: olinecka
Pripravujem toto jedlo keď už nemam napady.
6-7 porcií |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso vcelku umyjeme a nakrajame na platky 0,5cm, naklepeme natenko z oboch stran .Naklepane mäso okorenime ,osolime podľa chuti.Pripravime si praženicu zo 4 -5vajec do ktorej pridame štipku soli a zmes zeleniny asi 3-4 PL.Všetko premiešame a nechame vychlahladnuť.
- Praženicou plnime pripravene platky mäsa ,ktore spojime niťou alebo špilkami.Postačane zvitky dáme do misy v,ktorej sme orestovali cibuľu na oleji do sklovita a pridame mletu červenu papriku.Mäso poukladame do misy a dusime pod prikryvkou asi 1 hodinu medzitym mäso podlejeme trochou teplej vody.
- Pred dokončenim dusenia mäsa pridame zvyšok zeleniny hrašku,mrkvy a zahustime trochou muky ktoru rozhabarkujeme v studenej vode ,zalejeme prevarime a odstavime.Podavame s ryžou a kompotom ,šalatom a pod.