Bravčové zaprávané (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dávno som nevarila tento recept. Občas naozaj neviem čo mám uvariť. Recept na knedľu pridávam zvlášť.

20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pliecko som nakrájala na kocky.
  2. Očistila som si malé mrky , jeden petržlen a kúsok zeleru. Na cibuli som nechala spodnú šupku. Cibuľu som narezala do kríža.
  3. Dala som zovrieť 3 dcl vody. Do vriacej som vložila mäso,zeleninu a cibuľu.Vodu som osolila a okorenila mletým čiernym korením. Nastrúhala som trošku muškátového orecha.V tlakovom hrnci som to varila 20 minút.
  4. Uvarenú zeleninu som vybrala a pokrájala.Vrátila som ju k mäsu. Ešte som si spomenula , že v chladničke mám brokolicu. Tú som umyla , nakrájala a pridala som k mäsu. Brokolicu netreba dlho variť.
  5. V smotane s troškou mlieka som rozmiešala jeden žľtok a 1 pl hladkej múky. Vyliala som to hrnca, povarila asi 10 minút. Nakoniec som pridala nasekanú petržlenovú vňať. Omáčku som ešte dochutila pár kvapkami citrónovej šťavy a kôry.
  6. Obed som podávala so žemľovou knedľou.