Bravčové v paradajkovom kabáte (fotorecept)

Autor receptu: angelheart

Podobný recept mi ktosi poslal mailom, trochu som ho prispôsobila a výsledok je tu. Ospravedlňujem sa za fotky, fotila som mobilom, navyše večer, takže nič moc. Keď to na budúce budem variť a nezabudnem, fotky vymením.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bravčové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Na mäso ukladáme plátok šunky, syra, alebo brokolicu, alebo všetko spolu, príp. niečo iné, čo máme radi,
  2. zvinieme a dáme do zapekacej nádoby.
  3. Pasírované paradajky (z konzervy, alebo v lepšom prípade domáce zavarené) zohrejeme, na zjemnenie pridáme šľahačkovú smotanu, dochutíme bazalkou (môže byť aj sušená), ak treba, dosolíme, dokoreníme, prípadne aj osladíme. Ak sú v zmesi príliš veľké kusy paradajok, použijeme mixér, menšie kúsky sú vítané :)
  4. Zmesou zalejeme závitky
  5. a pečieme asi 45-50 minút zakryté a odokryté ešte asi 15-20 minút.
  6. Vyberieme jednotlivé porcie a servírujeme.