Bravčové v paradajkovom kabáte (fotorecept)
Autor receptu: angelheart
Podobný recept mi ktosi poslal mailom, trochu som ho prispôsobila a výsledok je tu. Ospravedlňujem sa za fotky, fotila som mobilom, navyše večer, takže nič moc. Keď to na budúce budem variť a nezabudnem, fotky vymením.
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Bravčové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Na mäso ukladáme plátok šunky, syra, alebo brokolicu, alebo všetko spolu, príp. niečo iné, čo máme radi,
- zvinieme a dáme do zapekacej nádoby.
- Pasírované paradajky (z konzervy, alebo v lepšom prípade domáce zavarené) zohrejeme, na zjemnenie pridáme šľahačkovú smotanu, dochutíme bazalkou (môže byť aj sušená), ak treba, dosolíme, dokoreníme, prípadne aj osladíme. Ak sú v zmesi príliš veľké kusy paradajok, použijeme mixér, menšie kúsky sú vítané :)
- Zmesou zalejeme závitky
- a pečieme asi 45-50 minút zakryté a odokryté ešte asi 15-20 minút.
- Vyberieme jednotlivé porcie a servírujeme.