Bravčové stehno so špenátom

Autor receptu: redakcia

90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou a korením, pokropíme vínom a dáme na niekoľko hodín do chladničky.
  2. Špenát uvaríme, scedíme a zmiešame s prelisovaným cesnakom. Mrkvu očistíme, 5 minút povaríme a scedíme. Cibuľku pokrájame na štvrtiny, vňať nasekáme nadrobno.
  3. Plát mäsa obložíme špenátom, mrkvou, pokrájanou cibuľkou a posypeme bylinkami. Pokropíme kl oleja a zrolujeme.
  4. Potom mäso zviažeme niťou a opečieme ho na zvyšku oleja. Potom ho vložíme do pekáča, podlejeme vínom a dáme na 1,5 hodiny piecť do rúry vyhriatej na 200 °C.
  5. Podávame teplé alebo nakrájané na plátky na studenej mise.