Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Mal som pekné kocky bravčového mäsa zo stehna, tak som ich takto diétne pripravil.
3-4 porcie |
12 minút minút príprava |
70 minút minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Zázvor som očistil a pokrájal na drobné kocky. Cesnak som na foto zabudol pridať, ten som rozpučil a posekal na drobno. Mäso pokrájal na kocky 2 - 3 cm. Pór nakrájal na kolieska.
- Do hrnca som dal 3Pl oleja a naň dusiť pór so zázvorom. Po chvíle dusenia mi to všetko pekne zavoňalo, vtedy som pridal cesnak premiešal.
- A hneď som dal na to mäso opražiť do biela. Za častého miešania nech to neprihorí.
- Keď bolo mäso biele zalial som to horúcou vodou. Nechal nech to začne variť a teraz do toho dal polovinu mrazenej zeleniny. Znovu nechal variť až do uvarenia mäsa na mäkko. Občas miešal. Voda sa postupne vyparovala a zelenina to zahusťovala. Asi po hodine bolo mäso mäkké. Teraz som do hrnca vysýpal zvyšok zeleniny, osolil a varil asi desať minút. Ochutnal čí netreba ešte soliť a odstavil zo sporáka.
- A môžeme jedlo servírovať. Na dno taniera som dal ľadový šalát na to ryžu a mäso so zeleninou. Na vrch pridal reďkovku. Želám Vám dobrú chuť. Je to diétne a hlavné chutné.