Bravčové rebierko s ružičkovým kelom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný obed som pripravila z domáceho rebierka na ružičkovom keli...veľmi chutný obed..
3 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si bravčové rebierka...umyla a osušila..
- na panvicu som dala bravčovú masť, nechala som ju rozohriať a rebierko som opiekla zo všetkých strán..
- výpek som vyliala do hlbšej panvice, pridala som pokrájanú cibuľu, opiekla ,pridala červenú mletú papriku a podliala troškou vody...
- do pripraveného základu som vložila rebierka...osolila som ich,posypala celou rascou a mletým korením..
- po chvíľke dusenia, som pridala aj očistené a umyté kelové ružičky...pridala som troška vody a dusila pod pokrievkou 50min. potom som v troške vody rozmiešala 1 KL. múky a pridala k omáčke...povarila a dochutila...pokiaľ sa rebierka dusili, uvarila som si zemiaky, ktoré som pokrájala na kolieska...
- hotové rebierka, som preťala na polovicu...
- všetko bolo hotové...uložila som na taniere...ozdobila zeleninou....dobrú chuť..