Bravčové pečené podľa mňa
Autor receptu: wevewe
toto sa pečie samo. Popri tom som stihla poupratovať celý byt a ešte aj na Varechu občas kuknúť...
5 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Maso si nasolime a nechame pol hodinu odlezat. Zatial si pripravime zmes na potieranie tak, ze zmiesame olej, horcicu, prelisovane struciky cesnaku, provensalske korenie a kmin. Maso potrieme hrubou vrstvou tejto zmesi (nepouzijeme vsak vsetko, nechame si aj na dalsie pouzitie), vlozime do vymasteneho pekaca a podlejeme 1,5 dcl vyvarom.
- Pecieme 2 hodiny pri 180 stupnoch, obcas skontrolujeme, oblejeme vypekom, otocime maso na druhu stranu a potrieme horcicnou zmesou. Vela pozornosti mu venovat netreba, spravi sa to samo ;-)
My mame radi vela stavy, takze ja si pripravim 1/2 l vyvaru a ku koncu pecenia to prilejem do pekaca.
- Masko pokrajame na platky a podavame s dusenou kapustou a knedlou.