Bravčové mäso na červenej repe s bulgurom
Autor receptu: dada777
Celkom chutný mäsový obed vhodný aj pre bezmliečnu diétu s mojou obľúbenou červenou repou.
3 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- objem hrnčeka = 200 ml
Do hrnca dáme zovrieť vodu, po zovretí vysypeme bulgur, privedieme do varu a povaríme 15 minút. Na panvicu si dáme olej, do ktorého pridáme na tenšie kolieska nakrájaný pórik, zľahka orestujeme, pridáme k bulguru, jemne premiešame a osolíme podľa chuti.
- Bravčové mäso umyjeme, nasolíme a v hrnci na troche oleja prudko opražíme, aby sa zatiahlo. Opražené mäso vyberieme na tanier a do oleja dáme najemno nastrúhanú červenú repu, ktráko ju orestujeme, pridáme mäso zalejeme trochou vody a dusíme domäkka.
- Potom zahustíme špaldovou múkou so špaldovými otrubami rozmiešanými v troche teplej vody. Necháme krátko prejsť varom a pred koncom varenia zjemníme čajovou lyžičkou pohánkového jogurtu. A môžeme servírovať, dobrú chuť!