Bravčové mäso na červenej repe s bulgurom

Autor receptu: dada777

Celkom chutný mäsový obed vhodný aj pre bezmliečnu diétu s mojou obľúbenou červenou repou.

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. objem hrnčeka = 200 ml Do hrnca dáme zovrieť vodu, po zovretí vysypeme bulgur, privedieme do varu a povaríme 15 minút. Na panvicu si dáme olej, do ktorého pridáme na tenšie kolieska nakrájaný pórik, zľahka orestujeme, pridáme k bulguru, jemne premiešame a osolíme podľa chuti.
  2. Bravčové mäso umyjeme, nasolíme a v hrnci na troche oleja prudko opražíme, aby sa zatiahlo. Opražené mäso vyberieme na tanier a do oleja dáme najemno nastrúhanú červenú repu, ktráko ju orestujeme, pridáme mäso zalejeme trochou vody a dusíme domäkka.
  3. Potom zahustíme špaldovou múkou so špaldovými otrubami rozmiešanými v troche teplej vody. Necháme krátko prejsť varom a pred koncom varenia zjemníme čajovou lyžičkou pohánkového jogurtu. A môžeme servírovať, dobrú chuť!