Bravčové koleno marinované

Autor receptu: tinca

Keď sa tu začali recepty s kolenom, tak aj ja dávam do placu jeden osvedčený, výborný recept.

4-6
porcie
3O minút
príprava
90 minút
na 19O °C

Postup

  1. Čerstvé bravčové kolienko vykostíme mierne posolíme a pokoreníme. Z horčice, trošky piva čierneho /cca 1/2 dcl/, prelisovaného cesnaku a soli si pripravíme kašičku a potrieme ňou koleno z oboch strán. Necháme odležať v chladničke 1 deň /stačí od večera do rána/.
  2. Na druhý deň ho zvinieme, previažeme potravinárskou niťou a upečieme ho na cibuli pokrájanej na hrubšie kolesá za občasného podlievania pivom.
  3. Podávame s dusenou sudovou kapustou a knedľou, alebo zemiakmi. Výborné je však aj bez prílohy s čerstvým chlebom.