Bravčové koleno marinované
Autor receptu: tinca
Keď sa tu začali recepty s kolenom, tak aj ja dávam do placu jeden osvedčený, výborný recept.
4-6 porcie |
3O minút príprava |
90 minút na 19O °C |
Postup
- Čerstvé bravčové kolienko vykostíme mierne posolíme a pokoreníme. Z horčice, trošky piva čierneho /cca 1/2 dcl/, prelisovaného cesnaku a soli si pripravíme kašičku a potrieme ňou koleno z oboch strán. Necháme odležať v chladničke 1 deň /stačí od večera do rána/.
- Na druhý deň ho zvinieme, previažeme potravinárskou niťou a upečieme ho na cibuli pokrájanej na hrubšie kolesá za občasného podlievania pivom.
- Podávame s dusenou sudovou kapustou a knedľou, alebo zemiakmi. Výborné je však aj bez prílohy s čerstvým chlebom.