Bravčové kocky na rasci (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Dnes som potrebovala jednoduchý, rýchly a chutný obed. Zvolila som bravčové kocky na
rasci, nie je to moravský vrabec a predsa je chutný.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 90 - 100 °C |
Postup
- Mala som kúsok krkovičky, ale môžete použiť aj bravčové pliecko alebo mastnejšie odrezky. Mäsko som pokrájala na väčšie kocky cca 4x4 cm, lebo pri daľšej tepelnej úprave sa dosť zmenšia.
- Nesolila som ho teraz vôbec, aby zostalo šťavnaté, ale okorenila som ho čerstvo mletým čiernym korením.
- Pridala som 1 PL hladkej múky a z každej strany som kocky mäsa dobre obalila múkou.
- V panvici som rozohriala olej, pridala som celú rascu a osmažila som ju asi 1 minútu, kým sa pekne rozvoňala.
- Do rozpáleného oleja som pridala obalené kocky mäsa a sprudka som ich opekala za občasného premiešania,...
- ...až sa na ich povrchu vytvorila kôrčička do červena, ktorá zabezpečí, aby mäsko bolo na povrchu trošku chrumkavé a vo vnútri zostalo šťavnaté. Miešaním sa opadaná múka neprichytí o dno panvice, len opraží a neskôr zahustí šťavičjku. Opekala som asi 5 minút.
- Ked už bolo mäsko do červena, pridala som cibuľu, pokrájanú na mesiačiky a soľ, ktorá zabezpečí, že skôr zmäkne a ochutí mäsko i šťavu.
- Potom som pridala prelisovaný cesnak a opražila som ho, kým sa pekne nerozvoňal, za stáleho miešania, aby sa nič nepripálilo - asi 1 minútu.
- Podliala som horúcou vodou, priviedla do varu, znížila som plameň na stredný a prikryté pokrievkou som spolu dusila asi 15 minút.
- Podávala som horúce s dusenou ryžou, s ľadovým šalátom a pridala som paradajku, máme veľmi radi práve tieto podlhovasté v tvare vajca.Môžete podávať aj so zemiakovou kašou alebo s pretláčanými zemiakmi.
- pohľad z blízka - mäsko je na povrchu chrumkavé, z vnútra mäkkučké a šťavnaté s chuou rasce, cibule a cesnaku s jemnou šťavičkou rovnakej chuti.