Bravčové karé
Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed.* Keď ostane teplo, tak sa
jednému nechce stať pri sporáku. Hodia sa k tomu rôzne prílohy. Je to robené v pomalom hrnci.
15 porcií |
15 minút príprava |
240 minút na 90-97 °C |
Postup
- Do pomalého hrnca dáme nakrájaný pór na kolieska.
- Na to dáme slaninu pokrájanú na drobno.
- Ďalej pridáme mäso nakrájané na kúsky veľkosti sústa.
- Osolíme, okoreníme, posypeme cesnakom a zalejeme vodou.
- Lečo rozmixujeme, nalejeme na mäso a dáme na to aj ajvar. Zakryjeme hrniec a zapneme ho na LOW a robíme štyri hodiny.
- Po tejto dobe je mäso mäkké a šťavnaté, aj šťava je dostatočne hustá. Vonia to riadne. Ja som dal niečo na obed a zvyšok do pohárov. Nechám vychladnúť a potom ešte raz sterilizovať do pary na hodinu. Je potom zásoba na horúce dni.
- Dnes sme mali k tomu špagety. No hodí sa k tomu ryža aj zemiaky. Chuť je podobná ako belehradský rezeň.