Pečené bravčové karé
Bravčové karé pečené so zeleninou
Autor receptu: redakcia
Pečená zelenina ochutená mäsovou šťavou je zároveň aj skvelou prílohou.
20 minút príprava |
70 minút na 190 °C |
Postup
- V hrnci zmiešame cherry, olej, provensalské a mleté čierne korenie. Bravčové mäso osolíme a potrieme pripravenou marinádou.
- Rúru predhrejeme na 190 °C. Mäso mierne podlejeme vodou, pridáme bobkový list a v zavretom pekáči pečieme asi 20 minút.
- Ružičkový kel umyjeme, červenú repu očistíme a prekrojíme, mrkvu očistíme
a pozdĺžne nakrájame.
- Pekáč s mäsom vytiahneme z rúry, mäso vyložíme na tanier a do výpeku naukladáme zeleninu, na ňu položíme mäso, potrieme ho medom, posypeme rascou a nasekanými bylinkami. Teplotu rúry znížime na 150 °C
a pečieme ďalších 40-50 minút dozlatista.