Bravčová panenka s jarnou zeleninou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky.
  2. Na rozohriatom oleji opečieme z každej strany asi po 5 minút. Mrkvu a kaleráb uvaríme v osolenej vode s korením a cukrom.
  3. Po 10 minútach pridáme hrášok a varíme ešte 5 minút. Zeleninu scedíme, vývar zachytíme a polejeme vňaťou opraženou na masle.
  4. Zeleninový vývar, smotanu, víno a múku rozšľaháme, pridáme do výpeku z mäsa a pri miernej teplote varíme asi 10 minút.
  5. Omáčku dochutíme soľou, korením a posypeme posekanou vňaťou. Mäso podávame s varenou zeleninou, poliate omáčkou.