Bravčová panenka s hubami a rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Obed, dnes výnimočne bez chilli :-)

3
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Umyla som zemiaky, pokrájala, na pekáč som dala olej, zemiaky, soľ, rascu a rozmarín a premiešala som to
  2. Dala som ich piecť na 200°, pokrájala som pečiarky a pridala ku nim rozmrazené huby, mala som václavky už hotové, čo mi zostali na jeseň z prípravy jedla
  3. Mäso som umyla, osolila a okorenila
  4. Mäso som prudko opekala na troche masti z každej strany, dokopy asi 3 min.
  5. Zemiaky sa pečú už asi 50 min., znížila som teplotu na 180° a na zemiaky som položila kúsky panenky a na 10 min. som vrátila do rúry
  6. Do výpeku som dala huby a prudko som ich opiekla, pridala som soľ, rascu a rozmarín
  7. Pridala som smotanu
  8. Nechala som zredukovať, odstavila som a pridala maslo
  9. Panenka sa dorobila, takže všetko na tanier a šup ku stolu
  10. Kým sa piekli zemiaky, urobila som kokosky, čo tu dala nejaká varecháčka, ale už neviem ktorá a dala som ich potom piecť