Bravčová panenka s hubami a rozmarínom (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Obed, dnes výnimočne bez chilli :-)
3 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Umyla som zemiaky, pokrájala, na pekáč som dala olej, zemiaky, soľ, rascu a rozmarín a premiešala som to
- Dala som ich piecť na 200°, pokrájala som pečiarky a pridala ku nim rozmrazené huby, mala som václavky už hotové, čo mi zostali na jeseň z prípravy jedla
- Mäso som umyla, osolila a okorenila
- Mäso som prudko opekala na troche masti z každej strany, dokopy asi 3 min.
- Zemiaky sa pečú už asi 50 min., znížila som teplotu na 180° a na zemiaky som položila kúsky panenky a na 10 min. som vrátila do rúry
- Do výpeku som dala huby a prudko som ich opiekla, pridala som soľ, rascu a rozmarín
- Pridala som smotanu
- Nechala som zredukovať, odstavila som a pridala maslo
- Panenka sa dorobila, takže všetko na tanier a šup ku stolu
- Kým sa piekli zemiaky, urobila som kokosky, čo tu dala nejaká varecháčka, ale už neviem ktorá a dala som ich potom piecť