Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky som ošúpala, pokrájala na kolieska, dala na plech, trochu potrela olejom, posypala rascou a jemne rozmarínom a osolila som, vraj sa zemiaky nemajú soliť pred pečením, zabudla som už prečo, ja to robím takto. Dala som ich piecť na 180°
  2. Panenku som očistila a potrela zeleným korením, ktoré som podrvila v mažiari, nechala som asi 1/2 hod. na linke
  3. Panenku som osolila, na panvicu som dala trošku masti a mäso som prudko opekala z každej strany, spolu asi 3 min.
  4. Panenku som dala na malý pekáčik a dala do rúru k zemiakom na 12 min., do panvice som pridala výpek z mäsa, nebol tam tuk iba taký ten rôsol, ja si ho skladujem v mrazničke v alobale, vidno tam takú kôpku
  5. Po chvíli som pridala citr. šťavu a chilli papričku
  6. Zredukovala som, odstavila a pridala kúsok masla
  7. Vyšlo mi to - naraz som trafila upečenie zemiakov aj mäsa
  8. Na tanier som dala zemiaky, pokrájanú panenku a trochu redukcie a z kvetináča biednu vňať :-)