Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept)

Autor receptu: jeery

Vyskúšal som panenku naplniť pórom a nedopadlo to zle.Dobre chutí i vyzerá za studena.

6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Širokým nožom urobíme v panenke kapsu a mäso osolíme a okoreníme aj z vnútra.Kapsa musí byť dostatočne veľká .Dlhší pór prerežeme na dve časti (tuhú vňať odrežeme).Panenku naplníme pórom a syrom.Starší a tuhší pór blanšírujeme.
  3. Špáradlom kapsičku v panenke zaistíme, aby sýr nevytiekol. Panenku obalíme do šunky pod ktorú dáme mladé výhonky rozmarínu.
  4. Panenku pečieme v vyhriatej trúbe pri 180°C asi 30 minút.Za túto dobu rozvarime očistené zemiaky porezané na menšie kúsky s trochou soli.
  5. Zemiaky scedíme,pridáme mlieko a roztlačíme na kašu.Dochutíme podľa chuti.
  6. Panenku krájame ostrým nožom na plátky a podávame s zemiakovou kašou, ozdobené bylinkami.Po vychladnutí sa dá dobre využiť aj ako súčasť studené kuchyne.