Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept)
Autor receptu: jeery
Vyskúšal som panenku naplniť pórom a nedopadlo to zle.Dobre chutí i vyzerá za
studena.
6 porcií |
45 minút príprava |
30 minút na 180-200 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Širokým nožom urobíme v panenke kapsu a mäso osolíme a okoreníme aj z vnútra.Kapsa musí byť dostatočne veľká .Dlhší pór prerežeme na dve časti (tuhú vňať odrežeme).Panenku naplníme pórom a syrom.Starší a tuhší pór blanšírujeme.
- Špáradlom kapsičku v panenke zaistíme, aby sýr nevytiekol. Panenku obalíme do šunky pod ktorú dáme mladé výhonky rozmarínu.
- Panenku pečieme v vyhriatej trúbe pri 180°C asi 30 minút.Za túto dobu rozvarime očistené zemiaky porezané na menšie kúsky s trochou soli.
- Zemiaky scedíme,pridáme mlieko a roztlačíme na kašu.Dochutíme podľa chuti.
- Panenku krájame ostrým nožom na plátky a podávame s zemiakovou kašou, ozdobené bylinkami.Po vychladnutí sa dá dobre využiť aj ako súčasť studené kuchyne.