Bravčová panenka na sušených slivkách a červenom víne

Autor receptu: matus113

Mäso pre maškrtné jazýčky.

5
porcií
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú panenku nakrájame na malé rezníky, ktoré roztlačíme hánkami, aby sa neporušilo vlákno mäsa. Kúsky mäsa z obidvoch strán osolíme, okoreníme a kto má rád pridáme aj chilli. Potom mäso dáme do misy, polejeme sójovou omáčkou a necháme odležať na 2 hodiny.
  2. Na olivovom oleji osmažíme cibuľku a pridáme mäso. Keď je mäso z obidvoch strán opečené, pridáme červené víno a nadrobno nakrájané sušené slivky, ktoré sa pomaly rozpustia. Prikryjeme a ďalej už dusíme.
  3. Počas dusenia môžeme pridať pre dochutenie aj lyžicu slivkového lekváru. Mäso dusíme až dokedy nie je úplne mäkké. Pokiaľ chceme omáčku viac zahustiť pridáme solamyl. Hotové mäso podávame s pečenými zemiakmi a dobrým červeným vínom.