Bravčová panenka Al Pastor (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke..:-))) Je to pôvodne pastierske mexické jedlo, chutilo aj slovenským nepastierom.
Postup
- Odblaníme si panenky, každú rozrežeme na dva kusy a potom ešte pozdĺzne na dva kusy. Z každej panenky tak získame 4 menšie kúsky.
- Zmiešame si v miske podrvené feferónky, sušené oregáno a sladkú papriku. Pridáme cesnak strúčiky, rascu, škoricu.
- Pridáme pokrájané sušené paradajky, žltú papriku, pažítku, pomarančový džús a ocot. Nesolíme. Všetko spolu dobre premiešame.
- Dáme do mixéra, vymixujeme a zalejeme touto zmesou panenky. Dobre ich v marináde poobraciame a necháme cez noc marinovať v chladničke.
- Na druhý deň ich vyberieme z marinády, pokvapkáme trošku olivovým olejom a posolíme. Buď ugrilujeme na grile alebo na grilovacej panvici na sporáku.
- Keď sú už chrumkavé na povrchu, vyberieme ich z panvice a nakrájame na tenké plátky.
- Medzitým si na druhej suchej panvici na miernom ohni zohrejeme tortilu, na ktorú sme položili plátok syra.
- Podávame tak, že na tortilu s roztopeným plátkovým syrom dáme zmiešaný listovo-kapustový šalát, posypene pokrájanými zelenými olivami a poukladáme plátky panenky.
- Pokvapkáme trošku marinádou, v ktorej sa marinovalo mäsko, preložíme a podávame.
- Alebo zvinieme, obalíme alobalom a môžeme si zobrať ako fast -home-food do práce.