Bravčová panenka Al Pastor (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke..:-))) Je to pôvodne pastierske mexické jedlo, chutilo aj slovenským nepastierom.

4
porcie

Postup

  1. Odblaníme si panenky, každú rozrežeme na dva kusy a potom ešte pozdĺzne na dva kusy. Z každej panenky tak získame 4 menšie kúsky.
  2. Zmiešame si v miske podrvené feferónky, sušené oregáno a sladkú papriku. Pridáme cesnak strúčiky, rascu, škoricu.
  3. Pridáme pokrájané sušené paradajky, žltú papriku, pažítku, pomarančový džús a ocot. Nesolíme. Všetko spolu dobre premiešame.
  4. Dáme do mixéra, vymixujeme a zalejeme touto zmesou panenky. Dobre ich v marináde poobraciame a necháme cez noc marinovať v chladničke.
  5. Na druhý deň ich vyberieme z marinády, pokvapkáme trošku olivovým olejom a posolíme. Buď ugrilujeme na grile alebo na grilovacej panvici na sporáku.
  6. Keď sú už chrumkavé na povrchu, vyberieme ich z panvice a nakrájame na tenké plátky.
  7. Medzitým si na druhej suchej panvici na miernom ohni zohrejeme tortilu, na ktorú sme položili plátok syra.
  8. Podávame tak, že na tortilu s roztopeným plátkovým syrom dáme zmiešaný listovo-kapustový šalát, posypene pokrájanými zelenými olivami a poukladáme plátky panenky.
  9. Pokvapkáme trošku marinádou, v ktorej sa marinovalo mäsko, preložíme a podávame.
  10. Alebo zvinieme, obalíme alobalom a môžeme si zobrať ako fast -home-food do práce.