Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Umyla som a okorenila 2 ks krkovice a uvažovala, čo s nimi, počas procesu varenia mi vyšlo toto jedlo.

2
porcie
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Okorenenú krkovičku som sprudka opiekla na masti, osolila z každej strany a vybrala na tanier.
  2. Do panvice som dala cibuľu pokrájanú na tenké 1/4-kolieska a prudko opekala do svetlo hneda, pridala som saturejku, pretlak a vňať a zarestovala som to spolu.
  3. Teraz som to už musela trošičku podliať, asi tak pol deci vriacej vody, pridala som cukor, želé, chilli a za chvíľku ocot.
  4. Ochutnala som, trošku osolila, zas trochu podliala a vrátila som mäso do panvice.
  5. Stiahla som teplotu, zakryla pokrievkou a dusila 50 min, mäso som občas otočila, pred koncom asi 10 min som odokryla a nechala vyredukovať prebytočnú tekutinu.
  6. Príloha bola tlačené zemiaky s maslom, vňaťou a opraženou cibuľou.
  7. No a keďže sú tu aj takí, čo sa najviac tešia na poslednú foto, samozrejme nemôžem sklamať, takže foto zo včerajšej návštevy: