Bravčová krkovička na ostro (fotorecept)

Autor receptu: kfoldvaryova

Poznáte ten pocit, keď dostanete chuť na mäsko a musíte ho okamžite mať? Tak toto sa mi stalo aj tentokrát. Pomiešala som to, čo som doma našla a vznikla z toho neuveriteľne chutná večera.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na prípravu šalátu použijeme ľadový šalát, rukolu a nakrájané cherry paradajky. Všetko to spolu zmiešame, posolíme, pridáme čierne korenie podľa chuti, citrónovú šťavu a nakoniec polejeme olivovým olejom.
  2. Ak máme čas, tak mäso napácujeme v pripravenej marináde 24 hodín dopredu. Ak nie, nevadí:) Marínáda obsahuje: olej, worchesterovú omáčku, sójovú omáčku, chili omáčku, dijon horčicu, soľ, korenie, vajíčko. Všetky suroviny som pridávala podľa chuti. Je to variabilné a každý si to môže prispôsobiť podľa seba.
  3. Mäsko si poukladáme do jánskeho skla.
  4. Nakoniec mäsko zalejeme zvyšnou marinádou a necháme piecť cca 30 minút na cca 180-200 stupňov. Hotovú bravčovú krkovičku podávame s kari ryžou alebo tarhoňou. Dobrú chuť.:)