Boloňské cuketové špagety (fotorecept)

Autor receptu: merykey

Toto jedlo je vhodné aj pre diéty bez lepku, prípadne redukčné diéty, namiesto cestovín je totiž použitá cuketa.

Postup

  1. Cuketové špagety pripravíme nasledovne: mladú cuketku umyjeme, NEšúpeme, vložíme do špiralizéra a točíme a točíme, až z neho vychádzajú krásne rezančeky.
  2. Na panvici si rozpustíme maslo príp. olivový olej, pridáme štipku soli a pretlačený strúčik cesnaku, a keď začne cesnak jemne voňať, vložíme cuketu a pod pokrievkou dusíme cca 5 min. Hotovo.
  3. Omáčku pripravíme podľa svojho obľúbeného receptu, ja ju robím nasledovne: nadrobno nakrájanú cibuľu spením na oleji, pridám mleté mäso, a nechám ho zatiahnuť, premiešavam, pridám soľ, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, zalejem paradajkami a nechám pod pokrievkou dusiť. Ak treba, podlejeme vodou aby neprihorelo mäso s omáčkou, keď je mäso hotové, vložím ešte tavený syrček v črievku alebo kockový/trojuholníkový a nechám rozpustiť. Zjemní omáčku.
  4. Podávame na cuketových špagetách, manželovi na skutočných špagetách, aspoň tomu môjmu by to nestačilo :)