Pečený bôčik
Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút na 170 °C |
Postup- Najprv pripravíme marinádu na bôčik.
Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot,
nakrájaný zázvor, ryžové víno, sezamový
olej, hnedý cukor, soľ a med. Pridáme 1 l
vody, necháme zovrieť a vychladnúť. Vykostený bôčik vložíme do tejto marinády
a necháme v chladničke 1 deň.
- Na druhý deň bôčik aj s marinádou premiestnime do pekáča, prikryjeme hliníkovou fóliou a pečieme domäkka pri teplote 170 °C
asi 2 hodiny. Upečený bôčik necháme vychladnúť.
- Ryžové rezance namočíme do teplej vody,
až kým nezmäknú. Potom ich opražíme na
panvici spolu s hoisin omáčkou a so zeleninou nakrájanou na pásiky.
- Vychladnutý bôčik nakrájame na štyri rovnaké kusy. Na kúsky bôčika nanesieme jemnú vrstvu hoisin omáčky
a mäso zapečieme v rúre. Podľa chuti môžeme
podávať s wasabi, wakame, nakladaným
zázvorom, či hubami enoki.
|