Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: eva53
Japonci dali týmto cestovinám bez sacharidov, ktoré sú vlastne zeleninou v tvare
cestovín a ako bonus núkajú kulinársky zážitok s minimom kalórií, pomenovanie biely vodopád. Možno preto, že sa kĺžu dole hrdlom ľahúčko , tak ako sa spenená biela pena vodopádu kĺže po kameňoch ....
Postup
- Pripravíme suroviny a ideme na vec
- Otvoríme obal cestovín, vylejeme konzervačnú tekutinu,poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou , vložíme do studenej vody a zabudneme na ne .
- Na cibuľovom základe pripravíme klasickú paradajkovú omáčku zo sekaných paradajok. Samozrejme bez zápražky
- Kuracie prsia rozmixujeme s vajíčkom, pridáme podľa chuti soľ, korenie, kto má rád majoránku alebo tymián
- Pridáme ovsenné otruby jemne mleté,prášok do pečiva ( ja používam z vínneho kameňa) a trocha guarovej gumy na zahustenie hmoty
- 2 kávovými lyžičkami formujeme malé noky, ktoré dáme dusiť do paradajkovej omáčky
- Pod pokrievkou dusíme a dusíme, kým sú noky mäkké
- Biely vodopád ( japonský názov pre shirataki) nasucho opražíme na panvici, kým sa odparí voda z preplachovania , čo trvá cca 2-3 minúty
- Kuracie noky ochutíme čerstvou alebo mrazenou bazalkou, podľa chuti prisladíme stéviou alebo cukrom ( hmotnosť redukujúci stravníci na cukor zabudnú) a zjemníme lyžicou nízkotučnej rastlinnej smotany
- Hostina s veľmi malým množstvom kalórií môže začať.............dobrú chuť