Venčeky
Bezmliečne venčeky
Autor receptu: saymona
Konečne som sa odhodlala na
bezmliečne venčeky.* Samozrejme, že
chuť je troška inakšia ako originál, ale
každý s alergiou na mlieko (a aj bežnej) ich ocení. Vyskúšajte.
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Do hrnca dáme vodu, pridáme margarín so soľou a varíme na miernom ohni pokiaľ sa tuk nerozpustí. Potom pridáme múku a vareškou cesto miešame - odpaľujeme. Keď je cesto hotové, stiahnem z ohňa a nechám vychladnúť. Keď cesto vychladne postupne doň po jednom zašľahám vajcia.
- Cesto preložím do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie tvarujem venčeky. Pred tým ako ich dám do vyhriatej rúry, pokvapkám ich vodou a potom pečiem vo vyhriatej rúre na 200 °C okolo 20 minút. Rúru počas pečenia neotváram! Upečené venčeky nechám vychladnúť.
- Krém: Z mlieka, cukru, dužiny vyškriabanej z vanilkového struku a Zlatého klasu uvarím puding a nechám vychladnúť. Potom do pudingu zašľahám margarín s rumom.
- Vychladnuté venčeky rozkrojím na polovice a naplním krémom. A hotové venčeky kradneme z tácky :) Dobrú chuť.