Venčeky

Bezmliečne venčeky

Autor receptu: saymona

Konečne som sa odhodlala na bezmliečne venčeky.* Samozrejme, že chuť je troška inakšia ako originál, ale každý s alergiou na mlieko (a aj bežnej) ich ocení. Vyskúšajte.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme vodu, pridáme margarín so soľou a varíme na miernom ohni pokiaľ sa tuk nerozpustí. Potom pridáme múku a vareškou cesto miešame - odpaľujeme. Keď je cesto hotové, stiahnem z ohňa a nechám vychladnúť. Keď cesto vychladne postupne doň po jednom zašľahám vajcia.
  2. Cesto preložím do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie tvarujem venčeky. Pred tým ako ich dám do vyhriatej rúry, pokvapkám ich vodou a potom pečiem vo vyhriatej rúre na 200 °C okolo 20 minút. Rúru počas pečenia neotváram! Upečené venčeky nechám vychladnúť.
  3. Krém: Z mlieka, cukru, dužiny vyškriabanej z vanilkového struku a Zlatého klasu uvarím puding a nechám vychladnúť. Potom do pudingu zašľahám margarín s rumom.
  4. Vychladnuté venčeky rozkrojím na polovice a naplním krémom. A hotové venčeky kradneme z tácky :) Dobrú chuť.