Bezlepkový tvarohový krémovník
Autor receptu: nanacel
tento koláč som milovala ešte ako zdravá a veľmi mi chýbal.....tak som si ho poupravovala
do vlastnej bezlepkovej verzie.... pre bezlaktózovú diétu sa dá pripraviť aj s MinusL
tvarohom, hoci ten je redší. Mlieko nahradíme pohánkovým alebo sójovým nápojom.
20 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- Vymiesime si v miske cesto zo všetkých surovín. Rozotrieme ho na malý, hlboký plech, najlepšie mokrými rukami alebo stierkou. Potom v mixéri vyšľaháme všetky prísady na plnku. Pozor, puding nevaríme. Túto pudingovú hmotu si vylejeme na neupečené cesto. Je to naozaj riedke, ale pečením a vychladnutím to ztuhne. Dajte piecť asi na 175stupňov C - 20 minút. Povrch začne jemne tuhnúť,cesto zčervenie a vtedy celý plech vyberte von z rúry. Vyšľahajte tuhý sneh -najskôr bielky a potom pridať cukor. Sneh natrieť na masu v plechu a dať ešte zapiecť 10-15min.