Bezlepkový tvarohový koláč

Bezlepkový dokonalý krakovský sernik

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

12
porcií
40 minút
príprava
20 - 25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Ingrediencie zmiešame v miske a vypracujeme cesto. Necháme odležať cca 30 minút.
  2. Cesto rozdelíme na väčšiu a menšiu časť. Vyvaľkáme, väčšiu časť položíme na vymastený plech, popicháme vidličkou a predpečieme v rúre pri 200 °C 10 minút.
  3. Tvarohová plnka: Žĺtky vyšľaháme s práškovým, vanilínovým cukrom a maslom. Vareškou primiešame smotanu, Zlatý krém, tvaroh, citrónovú polevu, nastrúhanú kôru, hrozienka a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Plnku natrieme na predpečené cesto.
  4. Menšiu časť cesta vyvaľkáme a pokrájame na 1 cm pásiky, z ktorých urobíme mriežku na koláč. Pečieme pri 180 °C 20 - 25 minút dozlatista.
  5. Upečený koláč posypeme cukrom a necháme vychladnúť.