Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami (fotorecept)

Autor receptu: nika8

Ide o Schar recept na olivové chlebíčky. Skúšala som to tentokrát upiecť ako chlebík, resp. väčšiu bagetu. Múka Schar "Mix it! Universal" patrí medzi novšie múky a je možné ju dostať tiež na predpis (info pre celiatikov). Nám veľmi chutia, verím, že budú aj vám. :)

30 minút
príprava
15 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku dáme do misky. Čerstvé droždie rozpustíme v teplej vode. Rozpustené droždie a cukor zmiešame s múkou. Necháme 10 min. odpočívať. Pridáme soľ a olej. Miesime cca 5 min. na vláčne cesto. Do cesta zamiešame sušené paradajky, olivy - príp. len jedno z toho, podľa chuti a vypracujeme žemle, bagetu, príp. chlebík.
  2. Necháme vykysnúť. Ja nechávam kysnúť v rúre pri 40 C cca 20 min. Vykysnuté pečivo potrieme vajíčkom a môžme posypať semienkami.
  3. Rúru vyhrejeme na 230 C. Pečivo pečieme v strednej polohe rúry 15-20 min.
  4. Necháme vychladnúť a môžme konzumovať.