Bezlepkové žemle a rožky (fotorecept)

Autor receptu: andrea3

Vyskúšala som veľa receptov na rožky a žemle, kým som našla ten naj :-) Tento je z brožúrky od firmy Schär.

6
porcií
5 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Mixérom si vypracujeme cesto.
  3. Mokrými alebo olejom potretými rukami formujeme žemle alebo rožky a ukladáme na plech. Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo silikonovou podložkou. Z tejto dávky vyjde 6 ks. Môžeme potrieť mliekom ale nemusíme a posypeme semienkami.
  4. Rúru si nastavíme na 50C a rožky dáme kysnúť na 30 min.
  5. Potom prepneme na 200 C a pečieme 30 min, 10 min. z toho mi rúra nahrieva na tých 200 C.
  6. A máme hotovo :-) Žemličky sú chutné aj na druhý deň. Prípadne ich môžeme zmraziť a pochutiť si na nich neskôr.