Bezlepkové žemle a rožky (fotorecept)
Autor receptu: andrea3
Vyskúšala som veľa receptov na rožky a žemle, kým som našla ten naj :-)
Tento je z brožúrky od firmy Schär.
6 porcií |
5 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Mixérom si vypracujeme cesto.
- Mokrými alebo olejom potretými rukami formujeme žemle alebo rožky a ukladáme na plech. Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo silikonovou podložkou. Z tejto dávky vyjde 6 ks. Môžeme potrieť mliekom ale nemusíme a posypeme semienkami.
- Rúru si nastavíme na 50C a rožky dáme kysnúť na 30 min.
- Potom prepneme na 200 C a pečieme 30 min, 10 min. z toho mi rúra nahrieva na tých 200 C.
- A máme hotovo :-) Žemličky sú chutné aj na druhý deň. Prípadne ich môžeme zmraziť a pochutiť si na nich neskôr.