Slané tyčinky
Bezlepkové slaninové tyčinky
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Skvelá pochúťka na Silvestra alebo len tak k filmu.
30 porcií |
90 minút príprava |
13-14 minút na 200 °C |
Postup
- Zo 100 ml vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť.
- Do kuchynského robota vložíme Bread mix white, soľ, vodu, olej a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré približne hodinu necháme prikryté na teplom mieste nakysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a rozrežeme na pásy široké asi 3 cm. Jemne potrieme kečupom, položíme plátok slaniny a stočíme.
- Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť.
- Pred pečením potrieme tyčinky rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200°C 10 minút, následne posypeme nastrúhaným syrom a dopečieme 3-4 minúty.