Slané tyčinky

Bezlepkové slaninové tyčinky

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Skvelá pochúťka na Silvestra alebo len tak k filmu.

30
porcií
90 minút
príprava
13-14 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo 100 ml vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť.
  2. Do kuchynského robota vložíme Bread mix white, soľ, vodu, olej a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré približne hodinu necháme prikryté na teplom mieste nakysnúť.
  3. Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a rozrežeme na pásy široké asi 3 cm. Jemne potrieme kečupom, položíme plátok slaniny a stočíme.
  4. Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť.
  5. Pred pečením potrieme tyčinky rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200°C 10 minút, následne posypeme nastrúhaným syrom a dopečieme 3-4 minúty.