Roláda
Bezlepková toffee roláda
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Nadýchaná roláda plnená malinovým džemom a stabilizátorom šľahačky TOFFEE Liana.
23 porcií |
45 minút príprava |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme preosiaty Cake mix a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Tri lyžice cesta odoberieme a zmiešame s kakaom.
- Plech vystelieme papierom na pečenie. Do cukrárskeho vrecka dáme kakaové cesto a na papier nakreslíme vzor. Necháme zapiecť vo vyhriatej rúre pri 170°C 3 minúty. Plech z rúry vytiahneme a rovnomerne rozotrieme biele cesto, zarovnáme a pečieme 10 minút.
- Čistú utierku poriadne pokropíme vodou a upečené cesto aj s papierom na pečenie zrolujeme do mokrej utierky. Necháme vychladnúť.
- Smotanu s cukrom vyšľaháme do polotuha. Stabilizátor šľahačky TOFFEE rozmiešame metličkou vo vlažnej vode a ihneď vlejeme do šľahačky. Šľaháme do tuha.
- Z rolády stiahneme papier na pečenie, potrieme džemom, šľahačkou, posypeme nasekanými orieškami a zrolujeme. Necháme stuhnúť.