Benedikt vajcia - pálivé
Autor receptu: andrealack
1 porcia |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si urobíme Holandskú omáčku. V miske nad parou rozmiešame rozpustené maslo a žĺtky čo v najnižšej teplote. Neváhajte odstrániť misku nabok, kedykoľvek máte pocit že sa omáčka varí príliš rýchlo. Rozšľaháme maslo a žĺtky do hladka. Pridáme vlažnú vodu, citrónovú šťavu, soľ a kvapku extrémne pálivej omáčky. Trvá to približne 10 minút potom a zakryté to odložíme bokom.
- Pripravíme si benedikt vajcia a to tak že, do teplej, osolenej vody vložíme na sitku pomaly vajíčko, tak aby sa nerozišlo. Varíme ho asi pol minútky, nie dlho tak aby žĺtok ostal tekutý. Vajíčko občas premiešajte.
- Na opečenú žemľu pokladáme opečenú slaninku, benedikt vajce, paradajku, cibuľku, polejeme Holandskou omáčkou a ozdobíme pažítkou.
- Pálivé chilli omáčky sú afrodiziakum.
Prajem dobrú chuť!