Belenka so saturejkou (fotorecept)

Autor receptu: jody

Bez fazule ani na krok! :-) A saturejka sa k strukovinám veľmi odporúča, zmierňuje nadúvanie a podporuje trávenie. Je trošku ostrejšia, tak to neprežeňte.

5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z predchádzajúceho dňa namočenú fazuľu dáme variť vo vode, kde sa močila a pridáme aj stonky saturejky. Nesolíme.
  2. K polomäkkej fazuli pridáme kocky obielených zemiakov a posolíme.
  3. Šupneme ešte za hrsť čerstvej posekanej saturejky.
  4. Zahustíme zátriepkou zo smotany a múky. Kým sa prevarí, pridáme cukor. Môžeme ešte zjemniť maslom. A keď sme vypli, dochutíme citrónovou šťavou.
  5. Premôžeme sa a nehltáme rovno z hrnca, ale naložíme na tanier. :-)
  6. Dobrú chuť prajem. :-)