Belenka so saturejkou (fotorecept)
Autor receptu: jody
Bez fazule ani na krok! :-) A saturejka sa k strukovinám veľmi odporúča, zmierňuje nadúvanie a podporuje trávenie. Je trošku ostrejšia, tak to neprežeňte.
5 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Z predchádzajúceho dňa namočenú fazuľu dáme variť vo vode, kde sa močila a pridáme aj stonky saturejky. Nesolíme.
- K polomäkkej fazuli pridáme kocky obielených zemiakov a posolíme.
- Šupneme ešte za hrsť čerstvej posekanej saturejky.
- Zahustíme zátriepkou zo smotany a múky. Kým sa prevarí, pridáme cukor. Môžeme ešte zjemniť maslom. A keď sme vypli, dochutíme citrónovou šťavou.
- Premôžeme sa a nehltáme rovno z hrnca, ale naložíme na tanier. :-)
- Dobrú chuť prajem. :-)