Bazové víno Malaga
Autor receptu: aroooo
Tento recept mám z knižky Mária Hajková:konzervujeme jednoducho a dobre.Víno
som robila dávno,je tmavo červené,ťažké,ale chutné,ja som ho používala hlavne na
podlievanie jedál pri varení.
30 plus kvasenie minút príprava |
Postup
- Bobule čiernej bazy rýchlo premyjeme vodou,oberieme zo stopiek, dáme do čistej nádoby,zalejeme vodou a varíme pol hodiny.Hneď precedíme cez husté plátno a necháme voľne odkvapkať.
Šťavu odmeriame, pridáme cukor,hrozienka,celú škoricu,voňavé klinčeky,ďumbier a všetko spolu ešte prevaríme. K vychladnutému pridáme rozdrobené droždie, nalejeme do 5 litrového pohára, zaviažeme celofánom alebo pergamenovým papierom/ja som dala igelit.sáčok/, ktorý predierkujeme a necháme kvasiť na teplom mieste 7 dní. Keď pena zmizne a víno sa ustáli, opatrne ho stočíme do pollitrových fliaš a uložíme na chladné tmavé miesto.Takto pripravené víno má chuť ako "Malaga".Víno podľa receptu pripravila, degustovala a nafotila Alena 45.