Bazová a čokoládová zmrzlina (fotorecept)
Autor receptu: alexola
Postup- Pripravíme si sirup z bazy. Kvety bazy vložíme na noc do prevarenej vody. Po vybratí kvetov vo vode rozpustíme cukor, pridáme citrónovú šťavu. Necedila som, nechala som tam aj kvietky :)
- Pripravený sirup, mlieko a šľahačku zmiešame. Keďže som recept upravovala z pôvodného receptu na citrónovú zmrzlinu, počas prípravy sme si doma precvičili aj mozgové závity a oprášili sme zákony zachovania hmotnosti :)))
- Pracovala som opäť so zmrzlinovačom. Za 30 minút mala zmrzlina správnu konzistenciu.
- Hotová bazová zmrzlina putuje ešte do mrazničky.
- Čokoládová: Šľahačku s mliekom zahrejeme, pridáme cukor a čokoládu, odstavíme z ohňa a miešame, kým zmes nie je homogénna.
- Pridávam aj lyžicu kvalitného kakaa. Zmes vlejem do zmrzlinovača a hotovú zmrzlinu vložím opäť do mrazničky.
- Podávame čokoládovú s jahodovou...
- alebo bazovú s jahodovou :)
- a keďže je sezóna jahôd, pripravíme si aj jahodovo-jogurtovú zmrzlinu
|