Bazová a čokoládová zmrzlina (fotorecept)

Autor receptu: alexola

10
porcií

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si sirup z bazy. Kvety bazy vložíme na noc do prevarenej vody. Po vybratí kvetov vo vode rozpustíme cukor, pridáme citrónovú šťavu. Necedila som, nechala som tam aj kvietky :)
  2. Pripravený sirup, mlieko a šľahačku zmiešame. Keďže som recept upravovala z pôvodného receptu na citrónovú zmrzlinu, počas prípravy sme si doma precvičili aj mozgové závity a oprášili sme zákony zachovania hmotnosti :)))
  3. Pracovala som opäť so zmrzlinovačom. Za 30 minút mala zmrzlina správnu konzistenciu.
  4. Hotová bazová zmrzlina putuje ešte do mrazničky.
  5. Čokoládová: Šľahačku s mliekom zahrejeme, pridáme cukor a čokoládu, odstavíme z ohňa a miešame, kým zmes nie je homogénna.
  6. Pridávam aj lyžicu kvalitného kakaa. Zmes vlejem do zmrzlinovača a hotovú zmrzlinu vložím opäť do mrazničky.
  7. Podávame čokoládovú s jahodovou...
  8. alebo bazovú s jahodovou :)
  9. a keďže je sezóna jahôd, pripravíme si aj jahodovo-jogurtovú zmrzlinu