Banánový koláč (fotorecept)
Autor receptu: katarina22
Pri triedení receptov som našla tento. Keďže som sa k nemu nedostala, vyskúšala som ho a
je vynikajúci.
12 porcií |
25 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvý som si uvarila Zlatý klas, keďže potrebujeme, aby nám vychladol. V pôvodnom recepte bola použitá voda, ja som však zvyknutá používať mlieko, preto som ho použila aj v tomto. Do mlieka som preto pridala Zlatý klas a 1 vanilkový cukor.
- Keď som si uvarila Zlatý klas, prikryla som ho potravinárskou fóliou, aby sa mi na pudingu nevznikla koža.
- Bielky som mixérom vyšľahala so štipkou soli. Sneh sa mi zjavne podaril.
- Ostatné suroviny ako žĺtky, múku , cukor, prášok do pečiva a kakao (nie je povinné ) som už primiešavala ručne. Je to klasická piškóta ako od mamky - koľko vajec, toľko múky a cukru.
- Keďže si chcem uľahčiť prácu pri umývaní riadu :) , plech na pečenie som ako vždy vystlala papierom na pečenie a masu vyliala naň. Piškótu som piekla pri teplote 180 °C zhruba 12 - 15 minút. Každá poznáte svoju rúru najlepšie, preto pečte piškótu tak, ako ste zvyknuté.
Po upečení nechajte vychladnúť.
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme do pudingu. Ten ostal vďaka potravinárskej fólii krásny a bez kože.
- Časť krému natrieme na koláč a poukladáme naň banány.
- Zvyšnú časť krému natrieme na banány. Vrch ozdobíme hocičím. Ja z nedostatku času som stavila na klasiku a navrch nastrúhala horkú čokoládu.
- Jediná vec , ktorú by som nabudúce spravila inak - spravila by som piškótu zo 7 vajec , aby som cesto mala vyššie. Aj keď som použila menší plech, nejako som to neodhadla.