Banánová torta

Banánová pudingová torta s pomarančovo-karamelovým želé (fotorecept)

Autor receptu: helena10

20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: V miske vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli do svetlej hmoty. Prilievam olej, mlieko, citrónovú kôru a prešľahám. Múku zmiešanú s práškom do pečiva pridám na dvakrát a cesto už vymiešam metličkou.
  2. Cesto upečiem vo vyššom rozpínacom plechu 24 x 24 x 6,5 cm vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20-25 minút. Plech som vystlala papierom na pečenie až nad okraj. Upečený korpus skontrolujem a nechám vychladnúť.
  3. Vychladnutý korpus husto popichám dreveným špáradlom a poriadne navlhčím mliekom, už som nemala pomarančový džús. (Korpus namiesto zvlhčenia môžete natrieť redším domácim džemom podľa vlastnej chuti.)
  4. Uvarím smotanovo-vanilkový puding z uvedených surovín a po zovretí doňho vmiešam maslo a dovarím. Prikryjem ho, trochu ochladím a ešte teplý prešľahaný rozotieram na vychladnutý korpus. Nechám tuhnúť 3 hodiny v chladničke.
  5. Po ochladení na celý povrch pudingu tesne vedľa seba rozložím na tenšie kolieska nakrájané banány.
  6. Potom uvarím z uvedených ingrediencií pomarančovo-karamelové želé a teplé – kým ešte nezačína tuhnúť – lyžicou zalejem povrch banánov. Zarovnám, aby želé bolo všade na celom povrchu torty. Odložím na noc do chladničky.
  7. Hotovú tortu ozdobím ovocím a cukrárskymi sladkosťami podľa seba. Dobrú chuť!