Zapekaný baklažán
Baklažánový pekáč s tarhoňou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma.* Korenie kurkumu pozná vari každý. Ale kurkumu v pôvodnej podobe ako vyrastá, teda malinká hľuza, to pozná dosť málo ľudí.
4 porcie |
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Tarhoňu klasicky uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odtiecť.
Hľuzy kurkumy očistíme a nadrobno nakrájame.
- K tarhoni pridáme hrášok, kukuricu, na maličké kocky nakrájanú cuketu, osolíme a okoreníme.
- Vmiešame očistenú a nadrobno nakrájanú kurkumu, vajcia a nasekanú vňať.
- Zapekaciu misu vytrieme olejom a obložíme asi 5 mm hrubými kolieskami baklažánu.
- Tarhoňovú zmes dáme na baklažán a zarovnáme.
- Pečieme na 180 °C dozlata.
- Po upečení opatrne nožom uvoľníme okraje a obsah pekáča vyklopíme na väčší tanier.
Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.