Baklažánové pizze vegan-bezlepkové (fotorecept)
Autor receptu: lif
Vhodné ako predkrm, hlavné jedlo alebo ako občerstvenie na párty
2-3 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažán nakrájame na cca 1cm hrubé plátky. Osolíme a necháme asi 20 minút ,,vypotiť,,.
- Odležané plátky baklažánu poutierame a poukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom.
Každý plátok potrieme olivovým olejom, okoreníme,nposypeme oregánom alebo bylinkami podľa chuti. Takto ich vložíme do rúry na 180°C a pečieme asi 13-15 minút. Dávame pozor aby neboli veľmi mäkké. Medzitým si osmahnem na panvici šampiňóny.
- Potom baklažány vyberieme a potrieme zmesou na pizzu alebo kečupom. Pridáme na plátky nakrájané cherry paradajky, šampiňóny, olivy, kukuricu alebo čokoľvek, čo máte radi. Posypeme nastrúhaným syrom. Ja som použila vegánsky.
- Potom baklažány vrátime do rúry kým sa syr neroztečie. (ak použijete taktiež vegánsky ako ja tak stačí tak na 5 minút).
- Na záver môžme posypat čerstvou bazalkou alebo pažítkou. Podávame s bagetkou, chlebíkom, k vínku alebo len tak. Dobrú chuť!