Baklažánová pochúťka

Autor receptu: abkul

Vymýšľala som ako pripraviť baklažán, aby bol naozaj chutný a iný ako doteraz a spomenula som si na môjho švagra, ktorý mi raz opisoval, ako piekol baklažán. Tak som pospomínala, dala niečo dokopy a chutné jedlo bolo na svete. Podľa rodiny to chutilo z baklažánových jedál najlepšie. Je to rýchle, jednoduché jedlo, ktoré sa môže podávať ako ľahká večera i obed alebo ako príloha k mäsku.

3
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažány umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Každú polovicu narežeme na kocky až po kožu ale samozrejme tak, aby koža ostala celá. Posolíme a necháme trochu vypotiť. Zatiaľ zmiešame všetky ingrediencie na potretie-cesnak prelisujeme. Vypotené baklažány vysušíme a dobre potrieme koreninovou zmesou, aby sa dostala do zárezov. Môžete použiť koreniny podľa vlastnej chuti. Fantázii sa medze nekladú.
  2. Takto pripravené baklažány môžeme opekať na panvici - tak som to robila ja ale môžeme ich dať na pekáč a zapiecť aj v trúbe, ak je toho viac alebo pripraviť na grile.
  3. Je to hotové za 10-15 minút.Jedli sme to celé aj so šupkou ale môže sa iba lyžičkou vyberať chutná dužina. Ako som už písala podávam to s bagetkou, chlebom, k mäsku. My sme mali tentokrát k tomu vyprážanú cuketu a domácu tatársku omáčku. Je to chutné a hlavne rýchlo hotové jedlo.