Baklažán na syrovej strúhanke (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Kúpila som dva baklažány. Jeden som vysmažila v trojobale a syrovej strúhanke. Druhý
som robila zapekaný so syrom, šampiňónmi, cesnakom, kyslou smotanou, paradajkami.
Postup
- Menší baklažán som pridala do nákupného vozíka ja. Ten väčší strčil môj manžel. Doma som premýšľala, ako ich pripraviť.
- Baklažán som nakrájala na kolieska 1 - 1,5 cm hrubé, osolila. Nechala som ho 30 minút postáť, nech sa vypotia.
- Zatiaľ som si do strúhanky nastrúhala eidam.
- Pripravila som si hladkú múku na obaľovanie. Do misky som rozbila 2 vajíčka s troškou mlieka, soli a 1 pl múky. Potom som baklažán utrela do sucha papierovou utierkou.
- Baklažán som najprv obalila v múke, potom vo vajci, napokon v syrovej strúhanke. Upiekla som ich na oleji s masťou. Upečené som ukladala do sitka položeného na miske, aby odkvapkal prebytočný tuk.
- Podávala som ho s varenými zemiakmi.
- Poobede som zarobila kysnuté cesto z pol kilogramu múky. Z polovičky som spravila rožky plnené Margotkou. Z druhej polovice som spravila orechové vrkoče. Cesto som robila moje od oka.
- Pohľad do záhrady:-)