Baklažán na syrovej strúhanke (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Kúpila som dva baklažány. Jeden som vysmažila v trojobale a syrovej strúhanke. Druhý som robila zapekaný so syrom, šampiňónmi, cesnakom, kyslou smotanou, paradajkami.

Postup

  1. Menší baklažán som pridala do nákupného vozíka ja. Ten väčší strčil môj manžel. Doma som premýšľala, ako ich pripraviť.
  2. Baklažán som nakrájala na kolieska 1 - 1,5 cm hrubé, osolila. Nechala som ho 30 minút postáť, nech sa vypotia.
  3. Zatiaľ som si do strúhanky nastrúhala eidam.
  4. Pripravila som si hladkú múku na obaľovanie. Do misky som rozbila 2 vajíčka s troškou mlieka, soli a 1 pl múky. Potom som baklažán utrela do sucha papierovou utierkou.
  5. Baklažán som najprv obalila v múke, potom vo vajci, napokon v syrovej strúhanke. Upiekla som ich na oleji s masťou. Upečené som ukladala do sitka položeného na miske, aby odkvapkal prebytočný tuk.
  6. Podávala som ho s varenými zemiakmi.
  7. Poobede som zarobila kysnuté cesto z pol kilogramu múky. Z polovičky som spravila rožky plnené Margotkou. Z druhej polovice som spravila orechové vrkoče. Cesto som robila moje od oka.
  8. Pohľad do záhrady:-)