Baklava
Autor receptu: an3da
Tento koláč sme zdedili asi od turkov. Je výborný pre tých čo milujú ozaj sladké.
10 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Vymiešame vajcia a 300g cukra, pridáme jogurt, olej a prášok do pečiva. Orechy idú mleté.
Každý plát cesta polejeme s trochou polevy. Orechy si rozdelíme na tri časti a ked položíme
tri-štyri pláty, posypeme orechami. Orechami posýpame ešte dva krát a na vrchu majú
byť 2-4 pláty. Pred pečením pokrájame na štvorce asi šesť krát šesť a ešte každý štvorec
na trojuholníky. Pečieme.
- Kým sa pečie uvaríme si 400g cukra s vodou, iba prevaríme a vychladíme.
Upečenú baklavu polejeme vychladenou polevou. Pečieme jeden deň vopred aby sa
dobre upilo.