Baklava

Autor receptu: an3da

Tento koláč sme zdedili asi od turkov. Je výborný pre tých čo milujú ozaj sladké.

10
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame vajcia a 300g cukra, pridáme jogurt, olej a prášok do pečiva. Orechy idú mleté. Každý plát cesta polejeme s trochou polevy. Orechy si rozdelíme na tri časti a ked položíme tri-štyri pláty, posypeme orechami. Orechami posýpame ešte dva krát a na vrchu majú byť 2-4 pláty. Pred pečením pokrájame na štvorce asi šesť krát šesť a ešte každý štvorec na trojuholníky. Pečieme.
  2. Kým sa pečie uvaríme si 400g cukra s vodou, iba prevaríme a vychladíme. Upečenú baklavu polejeme vychladenou polevou. Pečieme jeden deň vopred aby sa dobre upilo.