Báječná Angelika rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tieto vynikajúce rezy som dostala recept meilom od mojej priateľky...trošku som ho upravila, ale sú to očarujúce sústa presne tak ako slávna romantická Angelika...zákusok sa skladá z dvoch druhov cesta a tretí som si sama dotvorila podľa svojho uváženia...dvojaké krémy orechový a kávový zakončený polevou z horkej čokolády ...posedieť pri kávičke a tomto zákusku je skutočný zážitok..

16
porcií
60 minút
príprava
2x20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do miešacej misy som dala 6 celých vajec a práškový cukor...začala som miešať mixérom...počas miešania som pridala olej aj vodu...miešala som do peny 10min.
  2. múku,kakao a prášok do pečiva som spolu zmiešala a pridala do vymiešanej vajcovej hmoty..pridávam iba po lyžici a úplne pomaly vmiešavam...
  3. plech:27x37cm. som vystlala pečiacim papierom , cesto som vyliala...trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 20min..
  4. pokiaľ sa mi pieklo kakaové cesto, vymiešala som si aj druhé orechové cesto...tak isto som rozbila 6 vajec. pridala práškový cukor, miešala a počas miešania pridala olej a vodu...cesto som miešala 10min. mleté orechy,múku, prášok do pečiva som zmiešala a pridávala po lyžici do vajcovej hmoty..
  5. plech:27x37cm. som vystlala pečiacim papierom, cesto som vyliala, upravila a dala piecť taktiež na 180st. 20min...
  6. upečené korpusy som nechala vychladiť...
  7. pokiaľ sa korpusy chladili, pripravila som si krém: v mlieku som vymiešala pudingy, krupicu, vanilku a uvarila hustú kašu...
  8. v mise som vymiešala maslo, cukor a amarettový likér..
  9. do vychladnutého pudingu som vmiešavala postupne maslovú hmotu...keď bolo všetko zmiešané, krém som rozdelila na 2 polovice..
  10. do jednej polovice som pridala instantnú kúvu v prášku a všetko som zmiešala..
  11. do druhého krému som pridala mleté orechy...a zmiešala..
  12. a začala som skladať zákusok...na spodok som dala kakaový korpus, potrela som ho polovicou broskyňového džemu..
  13. na džem som natrela orechový krém..
  14. položila som na orechový krém orechový korpus..a potrela som ho druhou polovicou džemu..
  15. na džem som natrela kávový krém..
  16. odkrojky , ktoré som získala úpravou korpusov som ľutovala len tak odložiť, využila som ich na dokončenie zákusku..pokrájala som ich na rovnaké úhľadné kocky..
  17. uložila pekne do radu striedavo orechové a kakové kocky..nad parou som dala roztopiť čokoládu, mlieko a maslo...kocky som poliala polevou na 2x...prvý krát som zaplnila medzery a dala stuhnúť do chladničky...potom som poliala zbytkom čokolády a dala na celú noc do chladničky...čoko polevu som zabudla fotiť...prepáčte prosím...
  18. ráno som koláč pokrájala na rezy...prajem vám dobrú chuť...
  19. jedna z mojich nádherných krásne voňajúcich ruží...