Bačovský baraní špíz na grile

Autor receptu: peter64

robieval som ho ale namiesto baraniny som použil bravčové pliecko

Postup

  1. Mäso odblaníme,umyjeme,osušíme,potrieme olejom rozmiešaným so soľou,korením,citrónovou šťavou a na chladnom mieste necháme nikoľko hodín odležať.Odležane mäso opečieme na rozohritom oleji po 4 minúty z každej strany.Slaninu nakrájame na menšie kúsky,cibuľu rozštvrtime,rozoberieme na hrubšie lupienky a striedavo napichujeme na kovové ihlice.Špíz potrieme cesnakom a pripravenou marinádou a to zmiešame olej,grilovacie korenie a pivo.Grilujeme na drevenom uhlí.Počas grilovania špíz otačame a potierame pripravenou zmesou.
  2. Kto nemá rád baraninu na tento recept môžeme použiť ľubovoľný druh mäsa