Bačovské halušky
Autor receptu: tinca
Májová bryndza tá je najlepšia, bola pomazánka a dnes trošku inak bryndzové halušky. Boli skvelé.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky,zemiakov a trošku soli si zarobíme zemiakové cesto na halušky. Suroviny uvádzam orientačne, hlavne múka záleží od vodnatosti zemiakov, ale toto cesto každá gazdinka ovláda. Rozvaríme si vodu a nahádžeme halušky, ja ich hádžem z lopatky ručne, ale zase každá podľa seba.
- Vymiešame bryndzu s pochúťkovou smotanou, pridáme k haluškám a zamiešame. Množstvo bryndze záleží ako máme radi, ja mám rada bohate. Na panvici si opečieme klobásku, ktorú pridáme navrch halušiek.
- Ozdobíme kôpkou bryndze a podávame. Dobrú chuť!