Baby cuketky s drobkovo-parmezánovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Dobre ochutiť, pritom však nepreháňať. Ale najmä nepohrdnúť žiadnou časťou kuracieho mäska. Tieto pravidlá vyznávam vo svojej súkromnej, ale aj v reštauračnej kuchyni.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Cuketky paríme asi 5 minút, vydlabeme vnútro tak, aby ostali „lodičky“. Drobky pokrájame na malé kúsky a urestujeme na cibuľke. Do zmesi pridáme vnútro cuketiek a obe papriky, tymian a nakoniec soľ a korenie.
- Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Vmiešame vajíčka a polovicu parmezánu. Zmes dáme do chladničky na pol hodiny odstáť.
- Potom už len cuketky naplníme, posy-peme zvyšným parmezánom a pečieme 10 minút v rúre rozohriatej na 180 °C. Cuketky môžeme podľa chuti nahradiť napríklad baklažánom, paprikou či tekvicou.