Bábovka zo Zlatých klasov (bezlepková)

Autor receptu: zofynka

Nadýchaná, šťavnatá bábovka, ktorú si zamilujú lepkáči aj bezlepkáči :)

15 minút
príprava
45-60 minút
na 150 °C

Postup

  1. Najprv si vymastíme bábovkovú formu maslom a vysypeme strúhanými mandľami (kto môže múku tak múkou). Rúru si predhrejeme na 170 stupňov.
  2. Bielka si vyšľaháme do tuha (poriadny sneh, ktorý drží na miske), potom postupne za stáleho miešania pridávame kryštálový cukor.
  3. Po zapracovaní cukru do snehu, postupne za stáleho miešania pridávame ostatné suroviny: žĺtka, olej (ja dávam olivový, bábovka je potom vláčnejšia), prášok do pečiva, Zlaté klasy (3x40 g balenie).
  4. Polovicu z vymiešanej zmesi nalejeme do vopred pripravenej formy.
  5. Do zvyšnej polky pridáme polievkovú lyžicu kakaa, vymiešame.
  6. Nalejeme do bielej zmesi a dáme piecť. Teplotu v rúre stiahneme na 150 stupňov a pečieme cca 45 minút, niekedy aj viac, treba pichať špajdlou ale opatrne lebo bábovka rýchlo spľasne keď sa zníži teplota. Ja ju kontrolujem až po cca 30-35-tich minútach. Niekedy mi po vypnutí rúry spľasne viac inokedy menej, ale keď sa vyklopí z formy, vyzerá k svetu a chutí božsky :)